Har du som mange andre Rosacea?

Er din hud rød, varm og eventuelt med udslæt som særligt kommer når du er længe i solen, bliver nervøs, stresset eller har drukket et glas rødvin? Da kan du muligvis have rosacea. Rosacea er en voksende hudsygsom som er ret kompleks. Den rammer begge køn men særligt kvinder og især i alderen 30-60 år. Alle kan få rosacea og årsagen dertil er endnu uvis, ihvertfald i den konventionelle lægeverden. Årsagen til rosacea er ikke nærmere fastslået. Det kan være genetiske, miljømæssige, inflammatorisk faktorer eller en særlig type mikroorganismer.

Rosacea kan komme i forskellige stadier, fra let konstant rødmen helt til forstørret næse. Normal kommer Rosacea på kinderne, panden, hagen og næsen. Nogle oplever sågar røde ører og øjne. I dag har man heldigvis fundet ud af at mad har en markant påvirkning på rosacea så på den måde kan vi reducere tilstanden. Ud over mad har vind/vejr også en stor påvirkning. Når jeg ser en rosacea tilstand er jeg meget interesseret i kundens generelle helbredstilstand, blodtryk, kost, humør, lunge kapacitetmave funktioner osv. Med det sagt kan jeg blot konstatere at hvis du mistænker at du måske har rosacea så skal du ikke tøve for der er ting du kan gøre!

Rosacea skal behandles både inde og udefra, med blandt andet kostomlægning, særlige massage teknikker og en kraftig reducering af stress, som også har en stor påvirkning på sygdommen. Hvis du går til en hudlæge vil du få recepter på antibiotika og du vil også få besked på at du ikke må provokere huden på nogen måde. Der er jeg uenig.

Jeg har erfaret at hvis du derimod ændre din kost, hudplejerutiner og begynder med let massage af områderne vil du på sigt se en stor forskel og dette uden medicin. I starten vil du måske opleve en forværring af symptomerne men med tiden vil det normalisere sig og forhåbentlig endda forsvinde helt.

Den konventionelle tilgang til sygdommen tager jeg som sigt afstand fra, du har ikke brug for at dæmpe sygdommen ved at fjerne symptomer, du har brug for at fjerne sygdommen fra dit system og det kan du kun gøre ved at forstå hvorfor den er kommet. Så spar dine penge og skån din krop for medicinen.

Jeg har mange års erfaring med behandling af Rosacea og sammen med en kostvejleder, en fantastisk biopat og akupunktør har vi rigtig gode resultater, så gode at jeg har taget udfordringen op og gerne vil vise de der lider af sygdommen at der finder alternative og særdeles effektive metoder til at komme sygdommen til livs. Hvis du mistænker eller ved at du har Rosacea er du velkommen til at bestille en tid hos mig så vi sammen kan finde frem til vejen ud af sygdommen. Du kan læse mere om Hudkonsultationer her.

Indtil da bør du prøve at holde dig fra solen og dække dit ansigt til hvis det blæser eller er koldt. Prøve at ændre din kost især ved særligt at holde dig fra hvidløg, citrus frugter, stærke krydderier, kaffe, mad med højt indhold af histamin så som rødvin, længe modnet ost, yoghurt, øl, bacon og lever produkter. Brug økologiske pleje produkter som ikke indeholder parfume eller nogle af de 26 allergi fremkaldende duftstoffer.