Manuka-honning er the new black

I mange år har vi hørt at honning er sundt og de fleste af os husker tydeligt vores mors urteafkog med honning når vi var forkølede.

Jeg elsker honning og bruger det som sukker erstatning, nu vil jeg så lige afsløre at mange af de sunde antibakterielle enzymer der er i honning dræbes ved de 40 grader, så sørg for at holde din honning ved lave temperaturer! Jeg bruger honning som læbepleje, som ansigtsmaske, som sukker erstatning og meget andet.

Manuka honnig er helt særligt fordi det har et meget højt indehold af MGO, MGO har en kraftig antibakteriel virkning og gør derfor, at Manuka honning er endnu bedre end almindelig honning. Manuka honning kommer fra New Zealand og kan købes hos en helsekost forretning.

- Honning er meget antibakteriel og er derfor godt til akne hud eller til healing af sår.

- Undersøgelser har vist at den new zealandske Manuka honning afhjælper mavesår ved indtagelse af 20 gram, 4 gange dagligt en time inden et måltid.

- Honning er også godt ved dårlig ånde. Prøv at blande kanel og honning i et glas vand og drik det dagligt, dette dræber de ildelugtende bakterier i mund og svælg.

- Sidst med ikke mindst er honning godt til at balancere vores tarmsystem og styrke vores immunforsvar.

Her kan du se hvordan du kan bruge honning i din skønhedspleje:

Ved Akne: Bland timian afkog med honning og lig i ansigtet i 20 minutter

Tør hud: Bland honning med en moset avokado og lad sidde i 20 minutter

Pigmentpletter: Bland honning og citron saft og lad sidde i 20 minutter

Sart hud Bland honning og lidt presset agurk og lad sidde i 20 minutter

Peeling: Bland honning med sukker, lidt citron saft og lad sidde i 3 minutter, hvorefter du masser sukkeret blidt rundt i ansigtet

Hårkur: Bland honning med olivenolie i hårspidserne og lad sidde natten over