Tanja Eskildsens sommertips: "Lyt til din huds signaler og respektér solen"

I dag kan du læse om holistisk hudterapeut Tanja Eskildsens bedste skønhedsråd til en smuk og sund sommerhud, blandt andet ved hjælp af masser af grøntsager, gurkemeje og antioxidanter. Som I måske ved, starter Line som underviser på Tanjas uddannelse i holistisk hudterapi. Derudover har vi en masse spændende projekter i gang med Tanja, som vi glæder os til at dele med jer her i løbet af sommeren, men først får I her et lille kendskab til skønne Tanja og hendes bedste sommer-skønhedstips :)

Hvordan forbereder du din hud til sommer og sol?

”Jeg har sådan en typisk sensitiv skandinavisk hud + fregner og rødt hår, så det er et must for mig at forberede min hud med indre solbeskyttelse i form af antioxidanter, specielt karotenoider fra grønne, gule, orange og røde bær, grøntsager, frugt og alger. Jeg får en juice med rødbede, gulerod, ingefær, citron og frisk gurkemeje + en lille håndfuld spirulina kapsler fra Pukka 3 gange om ugen. Det erstatter rødme fra soleksponering til en sund gylden glød uden soleksem og pigmentforandringer. Desuden har jeg to tilskud jeg slet ikke kan være foruden: Det ene er et kombi-produkt af astaxanthin og solbær ekstrakt, som virker stærkt antiinflammatorisk og bekæmper skader fra de frie radikaler der opstår når vi befinder os i solen (produktet fås her: http://hud.nordicvms.com/product-astaxanthin-and-blackcurrant-26). Det andet er NDS Probiotic Classic, for er der inflammation i tarmen, så er der langt større risiko for solskader. Inflammation i tarmen er langt mere udbredt, end vi måske går og tror, og har du hudproblemer af en eller anden art, skal du altid tænke tarmsystemet og fordøjelsen med ind i en holistisk behandlingsplan."

"Af ydre solbeskyttelse bruger jeg to produkter: Den ene er min egen "Solfornuft" sololie, som består af antioxidantrige olier som granatæble og hindbærkerne olie plus titanium dioxid, en fysisk solblokker, som lægger sig uden på huden, da jeg ikke er til kemiske filtre, der trænger ned i hudlagene. Det andet er en helt genial gurkemejegel,som jeg bruger under sololien og om aftenen som aftersun. Den virker beskyttende, men reparerer også skader fra UVA stråler, dæmper rødme og forebygger og mindsker pigmentforandringer. Du kan læse mere om gurkemejecremen her: http://www.holistiskhudterapeut.dk/blog//gurkemeje-mod-rosacea-og-acne.”

Hvad er dit bedste skønhedstip til sommeren?

”Lyt til din huds signaler og respektér solen. Beskyt din hud med skygge, en lækker solhat og en silkeblød kimono. Og få fat i en kropsolie med guldpigment som giver den smukkeste glød til benene.”

Hvad er dit bedste sundhedstip til sommeren?

”Byt iskaffen ud med is-matcha latte - den smager skønt og indeholder hudbeskyttende antioxidanter i massevis."

Hvad betyder sommeren for dig?

”Sommer betyder havbade, sejlture med familien, lange nætter med bobler og gode venner. Jeg sætter altid to-tre måneder af til sommerferie, da det også er her, at jeg har tid til fordybelse i nye ideer, formulering af nye produkter og forberedelse til efterårets nye hold holistiske hudterapeuter. Jeg elsker at give velkomstgaver der reflekterer, hvad de kan forvente af de 18 måneders uddannelse, så i år går noget af ferien med at designe skræddersyede produkter til hver enkelt elev, samt at sætte sidste hånd på en Slow Beauty bog der indeholder alt lige fra skønhedsyoga til duftmeditation.”

Læs mere om Tanja på www.holistiskhudterapeut.dk og www.bytanjaeskildsen.com

Billede: Tanja Eskildsen