Ninka Bernadette: Med min detox-livsstil er min hud smukkere nu, end da jeg var 20

Seje Ninka der blandt andet er kendt fra "Kernesund familie" (www.ninkasdetox.dk), og har vundet prisen for Danmarks bedste madblog, er aktuel med hendes detoxprogram "Detox dig Smuk" giver os sine guldkorn og meninger om, hvordan du bedst holder din hud ung, sund og spændstig. 

Hvilke to kosttilskud er efter din mening bedst for huden?

Hydroliseret collagen fra Neocell (tjek på nettet) og spisekisel fra Matas eller den lokale helsekost er genialt.

Hvad synes du er det bedste man kan gøre, for at få en smuk hud?

Min hud er gået fra at være acne- og stressplaget og slap til at være fast, smuk og vital. Hvad giver tynd, rynket og "ældet" hud? Og hvad kan man stille op? Fedtfattig kost udpiner huden og gør den gammel at se på. Spis fiskeolie, avocado, kokosolie og hørfrøolie. Steg i Ghee. Overtræning og for lav fedtprocent på kroppen. Langdistanceløb, crossfit og spinning fx. Tung styrketræning og lange gåture eller intervaltræning er meget bedre for kvindehud.

Sukker og kornprodukter karamelliserer huden og gør den rynket og gammel før tid. Spis palæo (stenalder) kost, bær, grønt, nødder, kerner og smør, hvis du kan tåle det. Mælkeprodukter (undtagen smør) giver ofte problemer i huden i form af rødme, væskeophobning og uren hud på grund af inflammation i tarmsystemet og det hævede insulinniveau, som mælkeprodukter kan forårsage. Af samme årsag er acne ofte i virkeligheden en form for " diabetes i huden". Som forsvinder, når mælk udelukkes fra kosten. Manglende søvn og at tjekke mobil, computer og ipad inden sengetid rykker ved hormonbalancen og melatoninproduktionen og stresser kroppen. Det forstyrrer reparations-faserne i søvnperioden og har faktisk ifølge nyere forskning vist sig at skade på celleplan. Sluk Wi-Fi og elektroniske apparater, når solen går ned. Og i hvert fald, når du skal sove.

Hvad er din holdning til kosmetiske indgreb?

At de ikke nytter en skid, med mindre basis fundamentet er i orden: kost, søvn, vejrtrækning og fornuftig træning. Huden kollapser efter kort tid alligevel, hvis du ikke har styr på genopbygning indefra. Du kan ikke sminke et lig med holdbart resultat. Og moderne livsstil og dårlig kost gør det af med væv, collagen, fasthed og cellefornyelse. Som supplement med tiden kan det måske fungere.

Har du nogensinde selv fået botox/restylane?

Jeg har prøvet Restylane i fuger ved mundvige. Og efter en behandling begyndte min hud selv at genopbygge. Og er smukkere end nogensinde nu.

Hvilke forandringer har du set i din hud, efter du har ændret livsstil?

Med min detox livsstil er min hud smukkere nu, end da jeg var 20 og 30. Ingen slaphed, bumser og tydelige rynker.

Før og efter
Før og efter

Hvilke skønhedsrutiner har du om vinteren?

Jeg vinterbader hver dag i al slags vejr. Jeg tager spisekisel, masser af kosttilskud, collagen og fiskeolie. Spiser rent, sundt, sukker- og mælkefrit. Og så sover jeg tidligt, mørkt og mindst 7 timer hver nat. Min huds struktur skyldes også verdens bedste kosmetolog. Den islandske Asdis, som har passet min hud igennem 9 år nu. http://www.skonhedsklinik.dk ingen er så dygtig som hende. Og hun bruger de økologiske, rene produkter fra Neovita, som jeg også plejer min hud med...

Hvad er dine yndlingsprodukter til huden?

1) Neovita serien -økologisk, skumbaseret, ren, lækker og SUPER effektiv. 2) Hydroliseret collagen til indvortes genopbygning af huden indefra. 3) Karmamejus body balm til læberne. 4) Rudolph Care soloile som jeg bruger på hele kroppen året rundt. Den dufter genialt. 5) Kokosolie til krop, læber og som makeup fjerner.

Kan du fortælle lidt om dit igangværende projekt Detox dig smuk?

Www.detoxdigsmuk.dk er Skandinaviens største holistiske 12 ugers online detox program med 2500 - 3000 tilfredse deltagere hvert pr. år.

Selvom både smuk hud, appelsinhuds detox og massivt vægttab er en af effekterne ved Detox Dig Smuk, opfatter deltagerne det som en sidegevinst. På forløbet tester og spiser/lever du efter din detox type. Og de nøje tilpassede øvelser, ritualer og systemer gør, at du slipper kampen. Kampen med mad, humør, energi, omgivelser og de symptomer, ingen nogensinde har kunnet hjælpe dig med. Derfor smider kvinder både medicin, fedt, appelsinhud, stress og problemer med selvtillid og omgivelser på Detox Dig Smuk. Læs mere på www.detoxdigsmuk.dk

Du kan læse mere om Ninka på hendes hjemmeside: www.ninkasdetox.dk