Er din hud knastør uanset hvor mange penge du smider efter cremer? Her er mine 5 holistiske løsninger på tør hud!

Photo by Voyagerix/iStock / Getty Images

Mange af vores kunder på klinikken oplever, at deres hud føles knastør, uanset hvor mange cremer, de bruger.

Groft sagt kan din hud føles tør på to måder:

  1. Fugttør. Dette er en tilstand og kan forandres. Denne tilstand påvirkes af de produkter du bruger, solen og livsstil.
  2. Fedttør. Denne tilstand er påvirket af din krop, særligt dit hormonsystem. Denne tilstand er næsten umulig at påvirke. Dog kan du gøre en masse for at fjerne symptomerne helt naturligt.

Jeg har samlet fem af de overordnede holistiske løsninger, som jeg har brugt til at bekæmpe tørhed for mine kunder på Dare to Care. Hvis du er usikker på, hvor du skal starte, er det første skridt at finde frem til hvilken tilstand, der præger din hud.

1.     Fugttør hud kræver fugt, fedttør hud kræver fedt

For fugttør hud, skal du bruge serummer. Nogle gange kan olie om natten hjælpe,  fordi olien ligger sig som en hinde over huden som sørger for at fugten ikke fordamper så nemt.

Fedttør hud kræver fedt (olie). Det bedste man kan gøre er ofte at bruge en kombination. Sørg for at bruge fugtmasker og gerne bruge både serum og creme. Når du smører produkter på, er det også vigtigt at du venter med at smøre det næste lag ind før det forrige lag er trængt helt ind. Hvis du stadig føler dig tør efter sidste lag kan du lægge et ekstra lag creme på. 

2.     Hydrering

Du bør altid sørge for at drikke rigeligt vand. Det er med god grund, at vi hører dette råd så ofte. En vigtig detajle er, at du skal begynde at tænke over hvor meget du drikker i forhold til hvor meget du optager. Drikker du rigeligt med vand, så vær opmærksom på, om du tisser meget. Jo mere du tisser, jo mindre optager du.

Hvor godt din krop optager vand, kan også påvirkes af din fordøjelse. Så en vigtig ting at lægge mærke til, hvis du har meget tør hud, er hvor god din fordøjelse er, og eventuelt tilsætte frugt, grønt eller krydderurter til dit vand for at øge optagelsen. Du kan også tilsætte vitaminer til dit drikkevand, for at øge optagelsen. 

3.     Essentielle fedtstoffer

En anden vigtig faktor for få en mindre fedttør hud, er at sørge for at få nok essentielle fedtstoffer! Alle celler i kroppen bruger fedt og hudens celler er de sidste, der forsynes. Det vil sige, at din hud først får fedtstof når alle dine andre organer er mættet. Det betyder også, at du skal indtage ganske betydelige mængder for at kunne se forskel.

Jeg har eksperimenteret med min daglige kost og kommet frem til, at der kan ses en reel forskel efter en uge med dette dagligt indtag af essentielle fedtstoffer:

· 1 hel avokado

· 2 olieshots (for eksempel hørfrøolie, hampeolie og valnøddeolie)

· Fed fisk

· 2 oliekapsler (gerne krillolie, eller kokosolie)

· 2 håndfulde nødder

· God kvalitet olivenolie ud over din mad (2 spsk)

4.     Stabilisering af hormonsystemet

Ud over alle disse ting så bør du forsøge at stabilisere dit hormonsystem. Urte-kapslerne “vitex” eller "woman support fra Vita Viva” er gode til at skabe balance. Du kan læse mere på www.vitaviva.com/

5.     Pas på sommersolen

Endelig er sommere kommet og derfor skal du passe godt på din hud i solen og sørge for, at du ikke bruger rensegele, mousse, tonics med alkohol eller frugtsyre.  

Hvordan ved jeg, om det virker?

I den her sammenhæng er det vigtigt at huske, at ligesom det sjældent er en ting, som er skyld i dine problemer, er der sjældent en løsning. Jeg anbefaler altid mine kunder at prøve sig frem og eksperimentere og være indstillet på, at ændringer ikke sker natten over, men kræver tålmodighed og nysgerrighed.

Hvis du ikke selv er i stand til at vurdere din huds tilstand eller om du har fremgang, bør du få en professionel til at se på din hud og hjælpe dig. Er din hud både fugt- og fedttør, vil vi på klinikken kategorisere den som belastet, og derfor vil vi anbefale dig at komme ned til en scanning og en samtale. For nye kunder anbefaler vi vores Introduktionsbehandling, hvor du både får en 30 minutters samtale og scanning med din behandler samt en skræddersyet ansigtsbehandling. Du kan læse mere om Introduktionsbehandlingen her.

 

Hvordan behandler du knastør hud? Del gerne dine tips med os andre i kommentarfeltet!